Dit ben ik

 

Zoals je al las op de Homepage: ik ben Tess Hille en ik ben sinds 27 november 15 jaar oud. Ik zit in klas 4 van het Willibrord Gymnasium in Deurne. Het is een supergezellige school en heb een superleuke klas en heel gezellige vrienden en vriendinnen. Mijn school ligt 15 km van mijn huis, dus elke dag fiets ik in totaal 30 km van en naar school. Dat lijkt ver maar het is zo'n leuke school dat ik dat er graag voor over heb. Bijkomend voordeel is dat ik tegelijkertijd aan mijn conditie werk.

 

School is voor mij heel erg belangrijk. Het is mede de basis voor mijn latere leven. Ik probeer uit school het beste te halen wat er in zit. Dat betekent dat ik soms wel eens andere leuke dingen moet laten schieten omdat school dan voorrang heeft. Maar als ik dan mijn cijfers terugkrijg kan ik tevreden terugkijken op de keuze die ik gemaakt heb.

 

In mijn vrije tijd speel ik voetbal bij de B3 van SV Brandevoort. In het team ben ik het enige meisje. Ik voel me erg op mijn gemak in een jongensteam. Ik ben namelijk niet zo een meisje-meisje. Ik ga het ruwe spel niet uit de weg. Gelukkig heb ik middels mijn inzet en techniek mijn positie verdiend en ben ik een volwaardig lid van het elftal. Komend jaar staat mijn bijdrage aan het voetbalteam op een laag pitje, want het seizoen duurt van eind september tot begin mei, net de maanden dat ik op zee ben. Ik sta dus het komend seizoen op pauze. En doordat ik dan ook geen contributie hoef te betalen, gaat dit geld naar SchoolAtSea.

 

Maar meidendingen zijn ook leuk! Shoppen, TLC kijken, chillen en kletsen horen ook bij mij. Ik kan van heel veel dingen genieten. Verder vind ik tekenen leuk, luister ik naar muziek en lees ik graag een boek. En natuurlijk spreek ik af met mijn vrienden en vriendinnen.

 

Ook zet ik mij graag in voor anderen. Ik help graag als het nodig is. Ik pas bijvoorbeeld graag op en ik doe al drie jaar in de eerste week van de zomervakantie mee aan de KinderVakantieWeek Brandevoort. Ik begeleid daar dan de hele week een groep kinderen uit groep 1-2-3. Buiten dat het gewoon leuk is om te doen, geeft het ook een hoop voldoening. Als ik die lachende koppies zie dan weet ik gelijk weer waar ik het allemaal voor doe.

 

Al vier jaar ga ik ook op kamp. Héérlijk een week zonder papa en mama op vakantie. Slapen in een tent, sportieve activiteiten ondernemen. Maar ook samen eten, samen rond het kampvuur, gewoon gezellig. En als het dan is afgelopen dan ben ik ook altijd weer blij om thuis te komen en weet ik weer hoeveel een thuis voor me betekent.

 

Ik ben sociaal, leergierig en ik zet door. Ik hou van nieuwe dingen ontdekken en avonturen beleven. School At Sea is dus een project dat perfect bij mij past!

 

MENU