Dit ga ik doen

 

SchoolAtSea is een leer- en ontwikkelingsprogramma voor leerlingen uit 4 en 5 VWO. Samen met 33 andere leerlingen vaar ik in 6 maanden met een Tall Ship naar de Caraïben en weer terug. Met SchoolAtSea ga ik mijn kwaliteiten verder ontwikkelen en krijg ik er wellicht nieuwe kwaliteiten bij. Ik krijg meer zelfvertrouwen, ik word zelfstandiger en ga ik beter leren samenwerken. Met z’n allen moeten we het schip gaande houden en we gaan zelfs een aantal keer het schip overnemen!

 

In de landen en op de eilanden waar we komen ga ik voor mij onbekende culturen leren kennen en ga ik andere levensstijlen leren begrijpen. Mijn interesse hiervoor is groot. Later wil ik graag internationaal werk gaan doen. Deze reis sluit daar helemaal bij aan.

 

Het is niet alleen gezellig varen en excursies maken. Er wordt zes dagen per week gewerkt. Op zondag zijn we normaal gesproken vrij (en kunnen we onze hutten schoonmaken!) en de rest van de week is het afwisselend school en wachtlopen.

 

Tijdens de reis wordt er gewerkt in een systeem van 6 wachten van 4 uur per dag waarvan je er steeds 2 voor je rekening neemt. Bijvoorbeeld 00:00-04:00 uur en 12:00-16:00 uur. Tijdens deze wachten ben je met je wachtteam verantwoordelijk voor alle voorkomende zaken om het schip gaande te houden op dat moment: navigatie, uitkijk, veiligheid, et cetera.

 

Op de dagen dat je geen wachtloopt is er letterlijk school at sea. Ik volg gewoon mijn eigen schoolprogramma en maak ook alle toetsen die mijn klasgenoten thuis maken. Ook krijg ik aan boord extra Spaanse les die ik meteen in de praktijk moet brengen.

 

Alle ervaringen, lessen en avonturen ga ik delen met de mensen om me heen.

 

Ik ga mijn vrienden, familie, klasgenoten en de jongens uit mijn team erg missen als ik mee ga met SchoolAtSea. Maar iedereen support me om mijn droom werkelijkheid te maken en dat maakt het gemis een stuk zachter. Verder ben ik zo druk dat ik helemaal geen tijd heb om heimwee te krijgen!

 

MENU